BKK: jön az autópótló napijegy

iho/közút   ·   2011.11.14. 18:56

A BKK előkészítésében rövidesen a közgyűlés elé kerülő tarifarendelet áremelésre nem, viszont a kínálat bővítésére javaslatot tesz, így a német városokból ismert kedvezményes „autópótló” napijegyet bevezetik, melyet az együtt utazó 2-5 fős csoportok használhatnak majd – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán.

A BKK azt is javasolja, hogy a gyeden lévő 18 ezer kismamára is terjesszék ki a kismamabérletet, mert ez most csak a gyesen lévőkre vonatkozik. Új reptéri jegyet is bevezetnének, mert a nem 24 órás jeggyel, vagy Budapest-bérlettel utazóknak ma vonattal kijutni a 2-es terminálra nehézkes. Az új jegy a Nyugati pályaudvarról Liszt Ferenc 2-re tartó utasoknak kedvez majd, nekik nem kell majd MÁV- és BKV-jegyet külön venni, hanem egy, a MÁV és a BKV által is árult új jegyet vehetnek majd igénybe, olcsóbban.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.