Borzalmas baleset Németországban: újabb vezér halt meg

iho/biztos út   ·   2015.11.06. 11:15
freihung0

A teherautó vezetője és a mozdonyvezető meghalt, többen megsérültek – jelentette a német média. A vonaton körülbelül negyvenen utaztak, amikor Nürnbergtől északra, Freihung helység mellett belerohant a teherautóba. Egy rendőrségi szóvivő szerint, akit a Focus magazin online változata idézett, a szerelvény fékezés nélkül, óránként körülbelül 100 kilométeres sebességgel csapódott bele a járműbe, és 300-400 méter hosszan tolta maga előtt, mire megállt.

Több száz méteren tolta a DB Regio-szerelvény a kamiont, miközben kiégett a vezetőfülke. Nem volt esélye a mozdonyvezetőnek... A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

Mind a teherautó, mind a mozdony kigyulladt és kiégett. A teherautó vezetőfülkéjében utazó másik ember a csodával határos módon csak könnyű sérülést szenvedett. A mozdonyvezető holttestét csupán órákkal a baleset után tudták kiemelni a roncsok közül. A vonat utasai közül négy embert kórházba kellett szállítani, de őket is csak könnyebb sérülésekkel. A teherautó az amerikai fegyveres erők járműve volt, és egy harcjárművet szállító platós pótkocsit húzott.

Egy forrás szerint a teherautó vezetője román állampolgár volt.

Ez a harmadik olyan baleset egy hét alatt, amelyről értesült szerkesztőségünk, és amelyben mozdonyvezető vesztette életét: október 30-án Észak-Csehországban ütköztek össze tehervonatok, majd november harmadikán szintén az esti órákban Szlovákiában egy Búvár vezére halt meg munkavégzés közben, amikor nekiment a vasúti átjáróban elakadó kamionnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek