Bővül a világ legnagyobb gázbuszflottája

iho/közút   ·   2012.04.18. 11:22

Ezerkilencven autóbusszal napjainkban Törökország fővárosa, Ankara üzemelteti a világ legnagyobb gázüzemű flottáját. A város közlekedési vállalatának legújabb megrendelése szerint további 250 MAN Lion’s G típusú csuklóst szállíthatnak a németek, amelyeket – Törökországban először – már biogázzal hajtanak majd meg.

Az autóbuszok 36 ülő és 116 álló utas szállítására alkalmasak. Négy nagyméretű ajtót építenek be a gyors utascsere érdekében, a második ajtó babakocsisok és mozgássérültek számára lehajtható rámpát is kap. A jármű hossza 18 méter.

Az energiaforrás az MAN E28-as, gázüzemű, 310 lóerős, hathengeres motorja lesz. Az üzemanyag tárolására kilenc, egyenként 205 liter űrtartalmú alumíniumtartályt helyeznek el a tetőn. A buszokat hatsebességes, topológiához alkalmazkodó automata váltóval szerelik fel.

Az első új Liion’s City 2012 szeptemberében érkezik a közlekedési vállalathoz, ezt követően havonta 25 további járművet szállít az MAN. A buszok egytől egyik a német gyártó ankarai üzemében készülnek

Kapcsolódó hírek