Budizájn választás a cseheknél

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2015.09.23. 11:15
kiskep

A Cseh Vasutak elég sajátos kéréssel fordult az utazóközönséghez. Mindenki szavazhat a vasúttársaság oldalán, melyik dizájn tetszik neki a legjobban a mosdókban, és a legtöbb szavazatot nyert változat jelenik majd meg a vonatokon. A Cseh Vasutak ugyanis a mosdók és toalettek felújítását „vette a fejébe.” Egy első és egy másodosztályú kocsit négy különböző mosdódizájnnal szereltek fel, a vagonokat ezen a héten vetették be a forgalomba a Prága–Zsolna nemzetközi vonalon.

Uraim! Ez ugye, teljesen normális, egy fa mellett állva, néha bizony... (fotók: České dráhy)

Az Apee sorozatú első osztályú, és a Bee sorozatú második osztályú kocsik az EC 120/121 Hradčany és EC 122/123 Radhošť nemzetközi expresszjáratokon jelennek meg csütörtöktől a menetrend szerinti forgalomban. Az utasok pedig a vasúttársaság oldalán szavazhatnak is a nekik legjobban tetsző mosdó dizájnjára. A verseny kiértékelését követően mindegyik WC egységes megjelenést kap. Egész biztos, hogy előbb az EC/IC/Ex kategóriás járatok vasúti járműveit érinti majd az átalakítás, aztán jöhetnek a többi vagonok.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek