Civitas Legacy Award díjjal tüntették ki Szegedet

iho   ·   2018.09.26. 15:33
0_civitas

A Civitas szervezetének 320 európai város a tagja, minden évben három kategóriában osztanak ki díjat a tagvárosok között. Idén a városi közlekedés hatékonyságát elismerve Szeged nyerte meg az egyik kategóriát. A díjra pályázott Csongrád megye székhelye: a városban végzett, közlekedéssel kapcsolatos infrastrukturális beruházásokat összegezték.

Többek közt ezekkel pályázott Szeged:

  • a közlekedési forgalomcsillapító zónák létrehozása,
  • a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése,
  • a villamos- és trolibusz-hálózat bővítése és rekonstrukciója.

Ehhez társul még az a beszédes adat is, hogy a közösségi közlekedésben részvevők aránya 37-38 százalék, ami szintén magasnak mondható a hazai nagyvárosok adatait figyelembe nézve. Sőt, egy friss összegzés szerint 2018 első nyolc hónapjának jegybevételi statisztikája szerint még nőtt is a közösségi közlekedésben résztvevők aránya a városban.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.