Csehországból Koperbe gépcsere nélkül

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.08.24. 09:00
awt_01

A PKP Cargo Csoporthoz tartozó Advanced World Transport (AWT) először szállíthatott árut úgy a vasúton, hogy nem volt szükség mozdonycserére. A PKP Cargo Vectronja továbbította a gépkocsikat szállító tehervagonokat Csehországból Ausztrián át Szlovéniába. A vonat szerdán reggel érkezett meg a koperi kikötőbe.

(fotó: AWT)

Eddig az AWT heti tíz vonatot bonyolított le ugyanezen az útvonalon, de az osztrák-szlovén határátlépéskor mozdonycserére volt szükség, mert itt egy helyi szolgáltató vette át a vonatot. Annak köszönhetően, hogy a szlovén Primol-Rail vasúttársaság többségi tulajdonosa az AWT lett, már Szlovéniában is gördülékenyen megy a szállítás.

A PKP Cargo Csoportnak a hatósági engedélyeknek köszönhetően így lehetősége van már a Balti-tengertől egészen az Adriáig lebonyolítani a vasúti teherszállítást. A PKP Cargo Csoport szállítmányozhat Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, és Szlovéniában is.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek