DB Cargóként üzemel tovább a DB Schenker

iho/vasút   ·   2016.03.02. 11:15
400px_db152

A Deutsche Bahn tavaly augusztusban egyesítette személyszállító és teherfuvarozó üzletágait egy közlekedési és szállítási részlegben, amely mostantól még egyértelműbb márkaként létezik a DB logóját használva. Az egyesítés célja az ügyfeleknek kínált termékportfólió és szolgáltatási minőség fejlesztése, az üzletágak partnersége pedig elősegíti azt – adja hírül a Railway Gazette.

Különválasztották a DB vasúti és logisztikai tevékenységeit is: a globális logisztikai tevékenységek DB Schenker márkanév alatt zajlanak, míg a vasúti fuvarozás a DB Cargo elnevezést használja.

Március elsejétől DB Cargo márkanév alatt üzemel tovább a DB Schenker Rail, a névmódosulást az Európa-szerte megtalálható leányvállalatok is követik még az idén (fotó: Railway Gazette)

A DB Cargo értékesítési vezetője szerint annak ellenére, hogy a logisztikai és a vasúti üzletágakat már külön márkanév különbözteti meg egymástól, a cégcsoport továbbra is integrált vasúti szállítást és logisztikai szolgáltatásokat biztosít Európa-szerte mindenhol, ahol a piacnak és az ügyfeleknek is van rá igénye. A DB Schenker Logistics-nak és az Arriva Németországon kívüli személyszállítási üzletágának lehetséges rész-privatizációjára tett javaslatokat 2015 júliusában jelentették be. A döntésre eredetileg egy idén februárra összehívott rendkívüli közgyűlésen hozták volna meg, azonban elnapolták, mivel a hírek szerint a német kormány elégedetlen volt a DB-nek az értékesítésből származó bevétel elköltésére tett javaslataival.

A DB teherfuvarozási üzletága már létezett DB Cargóként: 1999. január elsejével hozták létre a mamutcég üzletágakra történő felosztásával. Utódja, a Railion, 2007 decemberében vált részévé a DB Cargo és a holland NS Cargo egyesülésével 2000. január elsején létrehozott DB Schenker logisztikai részlegnek, ami 2009 januárjától DB Schenker Rail néven már vasúti árufuvarozást is bonyolított. Az üzletág március elseje óta ismét DB Cargóként funkcionál.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek