Digitális megoldást kínál a Kombiverkehr a tehervonatok követésére

iho   ·   2019.08.07. 15:00
400px_kombiverkehr

A frankfurti központú logisztikai szolgáltató július elején indította el az úgynevezett Vonatfigyelő (Zug-Monitor) digitális alkalmazását, melynek segítségével a felhasználók követhetik a tehervonatok haladását. Az új megoldás része a Kombiverkehr digitalizációs stratégiájának. A Zug-Monitort a vállalat honlapjának védett részén lehet elérni. Az alkalmazás használatához regisztráció szükséges, a profilt a myKombiverkehr felületen lehet aktiválni. A Kombiverkehr jelenleg az alkalmazás próbaverzióját teszteli. A szoftver valós idejű információkat ad a szerelvények földrajzi helyzetéről vagy utolsó bejelentkezési helyéről, valamint a menetrendtől való eltérésekről.

A vállalat szerint az alkalmazás kulcsfontosságú tulajdonsága, hogy fontos információkkal látja el a felhasználókat az átvétel becsült időpontjáról (ETP). A megoldás áthidalja az intermodális ellátási lánc egyik legnagyobb információs szakadékát, ezzel reagálva a felhasználók még átláthatóbb intermodális szállítás iránti igényeire.

A Zug-Monitor applikáció próbaverziója a következő hét terminál között közlekedő tehervonatok helyzetét jeleníti meg: Németországban Köln-Eifeltor, München-Riem, Hamburg-Billwerder, Duisburg Ruhrort-Hafen DUSS, Ludwigshafen BAS, valamint Észak-Olaszországban  Verona Quadrante Europa és Verona Interterminal. A felhasználók azonban nemcsak a Németországon belüli és Olaszországba közlekedő szerelvényekről kapnak információt: a Németország és Svédország, Dánia, Hollandia, Belgium, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Ausztria, Szlovénia, Csehország, Lengyelország közötti fuvarokat is nyomon lehet követni. Az információkat a hálózatüzemeltetők és a vasúttársaságok forgalmi jelentései alapján állítják össze.

A továbbiakban a Kombiverkehr össze akarja kapcsolni a Zug-Monitort a szállításvezérlést szervező belső CAT rendszerével, melynek köszönhetően a társaság kiterjesztheti az új digitális szolgáltatást, és továbbfejlesztheti a folyamatot – jelenti a Railfreight.com.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek