E-mobilizál a Škoda

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.02.21. 16:15
Skoda_01

Komolyan veszik a Škoda Auto autógyárnál a jövőre való felkészülést, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy az autógyár 2018-ban 3,4 millió eurót fektetett a központi gyárában az elektromobil töltő hálózat kiépítésébe Mladá Boleslavban. Jelenleg több mint háromszáz ponton van már e-mobil töltő, amelyeket már használnak is tesztüzemben. A tesztelések célja a még optimálisabb töltési idő elérése, valamint a felhasználóbarát infrastruktúra kiépítése. A tesztüzem lezártával a gyáron kívül is terveznek villamos autó töltőpontokat építeni, mégpedig a Ško-Energo partnervállalat bevonásával.

fotó: Škoda Auto

A Škodánál 1,65 millió eurót költöttek tavaly a központi gyár elektromos hálózatának korszerűsítésére, valamint bővítésére, ezen kívül pedig 1,75 millió eurót költöttek a háromszáz töltőpont kialakítására. A háromszáz töltőpont közül kétszázhúsz váltakozó feszültségű, nyolcvan pedig egyenáramú. A jövőben az autógyár azt tervezi, hogy a gyára kapuin kívül is megkezdi az elektromobil töltőállomások hálózatának kiépítését, első körben Mladá Boleslav városban.

A Škoda Auto idén tervezi bemutatni az első villamos meghajtású modelleket: először a Škoda Superb plug-in hibridet, majd a teljesen elektromos üzemű Škoda Citigo jön, aztán 2020-ban tervezik megkezdeni a Škoda Vision E szériagyártását. A Škoda Auto a 2025-ig terjedő üzleti stratégia szerint a következő években 2 milliárd eurót fektet majd be az elektromos autók és új, okos szolgáltatásokba.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City Mobilitás

Elindult a FAIRTIQ mobiljegy rendszer Csehországban

Ekés András   ·   2024.06.20. 08:50

A csehországi Zlín autóbusz-állomására sorra érkeznek a helyközi buszok, oldalukon hirdetik a legegyszerűbb közösségi közlekedési utazás lehetőségét, a FAIRTIQ alkalmazást. A svájci mobil jegyrendszer app első, kelet-közép-európai, élesben működő projektje a napokban startolt el a közel hatszázezres régióban (Zlíni kerület, azaz csehül: Zlínský kraj), ahol immár akadálytalanul használható a minden hardvert és infrastruktúrát nélkülöző mobilalkalmazás.

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.