EC-k szemeznek Gödön

iho/vasút   ·   2018.07.15. 17:08
szembegod0

Egyelőre ismeretlen okból találta szembe magát a 277-es és a 272-es prágai eurocity-vonat Gödön. A két mozdony között mindössze száz méternyi távolság van! Szerencsére a vonatok fizikailag nem találkoztak, de attól még az eset balesetnek minősül és a helyszíni vizsgálat befejeztéig nem mozdulhattak a szerelvények. A 70-es vonalon a hétvégén vágányzári menetrend van érvényben, Göd és Vác között csak egy vágányon járhatnak a vonatok.

A HBweb információi szerint a Prága felé tartó EC272-es vonat megállt Gödön, majd a megállj-állású kijárati jelzőt meghaladva és egy váltót felvágva továbbindult.

(fotó: Facebook)

A vasúttársaság óvatos megfogalmazásában: Vasárnap 16 órától műszaki hiba okoz fennakadást Vác és Göd között, ezért ezen a szakaszon ideiglenesen szünetel a vonatforgalom. A Budapest–Vác–Szob vonalon utazóknak egyes vonatoknál 30-70 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek