Egy jeggyel körbeutazhatja az országot az Autómentes napon szeptember 22-én

iho   ·   2022.09.19. 09:00
00_kiss35

Az idei Autómentes nap alkalmából csütörtökön nulla órától aznap éjfélig korlátlan számban utazhat a vasúton 2. kocsiosztályon bármilyen viszonylatban és a vasútvillamoson is bármilyen, a MÁV-Start, a GYSEV, a Volánbusz és MÁV-HÉV járatára aznap érvényes menetjeggyel és bérlettel, ideértve a tramtrainre érvényes zónás menetjegyeket is. Ezekkel a vasúti jegyekkel, bérletekkel a MÁV-HÉV, a GYSEV és a Volánbusz járatai is korlátlan számban vehetők igénybe.

A felár és a kocsiosztály-különbözeti menetjegy önmagában nem jogosít a kedvezményre. A 100 kilométer alatti menetjegyek is felhasználhatók szeptember 22-én egész nap. Ha a négy órás menetjegy érvénytartama átnyúlik az előző vagy a következőnapra, azt a rajta feltüntetett időszakban még fel lehet felhasználni.

Utazási feltételek
  • A szeptember 22-ére megváltott 2-1. kocsiosztály különbözeti jegy a rajta feltüntetett viszonylatban és érvénytartamban használható fel utazásra az 1. kocsiosztályon.
  • A szeptember 22-ére, 1. kocsiosztályra váltott menetjegy, 2. kocsiosztályon egész nap felhasználható utazásra tetszőleges viszonylatban, azonban 1. kocsiosztályon csak a rajta feltüntetett viszonylatban és érvénytartamban érvényes.
  • A gyorsvonati pótjegyköteles vonatok kivételével valamennyi feláras vonat csak a vonatra érvényes felárral vehető igénybe.
  • Valamennyi utas a saját kedvezménye alapján válthat menetjegyet, azonban a szeptember 22-ére megváltott menetjeggyel a kedvezményes utazás többszöri igénybe vehetősége miatt a külön érvényesítést igénylő kedvezményre jogosító okmányokat csak egyszer kell érvényesíteni.
  • A névre szóló jegyekkel csak az utazhat, akinek a neve a jegyen fel van tüntetve.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek