Elhalasztják az idei InnoTrans kiállítást

iho/vasút   ·   2020.04.23. 12:00
400px_innotrans2018

A német fővárost irányító Berlini Szenátus a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként a napokban döntött arról, hogy október 24-éig megtiltja az ötezer főnél nagyobb rendezvények megtartását. Ennek értelmében az InnoTranst szervező Messe Berlin nem tehetett mást, mint elhalasztani az idén szeptemberben aktuális eseményt – a német kormány előzőleg augusztus 31-éig tiltott meg országos szinten minden nagyobb létszámú rendezvényt, ez pedig az InnoTrans sorsát is már előre vetítette. A szakkiállítás és -vásár új, várhatóan jövő tavaszi dátumát május elején jelentik majd be, a véglegesítés jelenleg is zajlik.

A koronavírus elleni korlátozások miatt a 2020-as InnoTrans kiállítást leghamarabb csak 2021 tavaszán rendezhetik meg (fotó: InnoTrans)

A világ egyik legnagyobb közlekedési rendezvényének számító, kétévenként megrendezett InnoTrans mindig rengeteg kiállítót és érdeklődőt vonz: az előző, 2018-as alkalommal 3062 kiállító tette tiszteletét a világ hatvanegy országából, továbbá 153 ezer 421 látogató érkezett 149 országból – adja hírül az International Railway Journal.

A 2018-as InnoTrans eseményeiről, a kiállított és bemutatott járművekről ide, ide és ide kattintva olvashat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek