Elszabadult villamos okozott balesetet Temesváron

MTI   ·   2019.04.11. 10:52
400px_temesvar_villamosbaleset

Vezető nélkül indult el egy üres villamos szerdán Temesváron. A szokatlan baleset azért következet be, mert egy áramszünet miatt nemcsak az utasok, hanem a vezető is leszállt a villamosról. Mivel elmulasztotta a hidraulikus fékkel biztosítani a járművet, az magától elindult, amint helyreállt az áramszolgáltatás. A villamos először két személygépkocsit lökött félre a sínről egy útkereszteződésben, majd zavartalanul folytatta útját egy kanyarmentes pályaszakaszon két megállón át. A viszonylag szerencsésen végződött balesetben csak annak a villamosnak a vezetője és egyetlen utasa szenvedett könnyebb sérülést, amelynek hátulról nekiment az elszabadult jármű.

A befékezetlen villamos magától elindult, nekiütközött két személyautónak, majd végül egy megállóban várakozó villamosba szaladt bele (fotó: Info Trafic Județ Timiș)

A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított eljárást a járművét magára hagyó, az eset miatt sokkos állapotba került villamosvezető ellen.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek