Erős tranzitforgalom várható az M5-ösön

MTI   ·   2012.03.29. 09:22

A jövő hét végi húsvéti ünnepek alatt a röszkei határátkelőhely irányába az európai iskolai szünetek miatt megnövekvő tranzitforgalom torlódásokat okozhat az M5-ös autópályán és a határátkelő környékén – közölte a sztráda működtetéséért felelős AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a cég és az illetékes hatóságok felkészültek a forgalom kezelésére. Az autópálya üzemeltetője, az A-WAY ITE Autópálya Zrt. rendszeresen végzi üzemeltetési és ellenőrzési feladatait. Az érintett szervezetek folyamatosan figyelik a röszkei határátkelőhely forgalmát és szükség esetén haladéktalanul beavatkoznak. Az autópálya forgalmát befolyásoló tényezőkről a változtatható jelzésképű táblák tájékoztatják az utazókat – áll a közleményben.

Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, várhatóan április 4-étől, szerdától várható a kilépő forgalom erősödése a röszkei határátkelőhelyen. Az ünnepekről visszatérők első hulláma húsvét hétfőn érkezik a magyar határhoz, a második turnus pedig egy héttel később, az ortodox húsvétot követően.

Az alezredes azt tanácsolta az ebben az időszakban útnak indulóknak, hogy a rendőrség honlapján tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről és szükség esetén válasszák a tompai vagy a tiszaszigeti átkelőt, ez utóbbit a magyar és a szerb állampolgárok használhatják 8 és 16 óra között.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.