Ferihegy díjazottjai: a Wizz, a Qatar, a Norwegian és a többiek

iho   ·   2014.02.07. 14:30
cim_t1

Díjazottak és díjátadók a ferihegyi gálán

Nem kevesebb mint tizenkét különböző légitársaság és repülőtéri szolgáltató kapott elismerést a Budapest Airport hagyományos légiközlekedési gálaestjén, amelyet az elegáns Terminál 1 rendezvényközpontban tartottak. A magyar légiközlekedési iparág valamennyi érintettje kedvező várakozással tekint az idei évre, adja hírül a Budapest Airport.

Mint a közleményből kiderül, közel kétszáz vendég, köztük a hazai légiközlekedési iparág képviselői, utazási irodák, valamint kormányzati tisztségviselők és a szaksajtó érkezett a Budapest Airport hagyományos, hetedik éve megrendezett légiközlekedési gálaestjére. Az esemény jó alkalom arra, hogy a repülőtér üzemeltetője kifejezze elismerését üzleti partnereinek a 2013-as évben tett erőfeszítésekért és az elért eredményekért – fogalmaz a közlemény.

Ferihegyi pillanatképek a díjazottakról: Wizz Air A320-as járat előtt

A gálán elhangzottak a reptér teljesítményéről a végleges tavalyi adatok is. Eszerint a Budapest Airport 8,5 millió utast kezelt, és a repülőtér közel 84 ezer úgynevezett repülőgépmozgást (fel- és leszállást) regisztrált. A repülőgépek átlagos töltöttsége 76,2 százalék volt, ami 1,8 százalékos javulás 2012-höz képest. A budapesti repülőtéren emellett 92 ezer tonna teheráru fordult meg.

Az elismeréseket a következő kategóriákban adta át a díjazottaknak Jost Lammers vezérigazgató és Kam Jandu kereskedelmi igazgató: a legjobban fejlődő diszkont-légitársaság a Wizz Air, a legjobban fejlődő hagyományos légitársaság a Qatar Airways volt. A leggyorsabban növekvő diszkont-légitársaság díját a Norwegian Air Shuttle, a leggyorsabban növekvő hagyományos légitársaságét az Alitalia, a legpontosabb légitársaságét pedig a Finnair képviselője vehette át.

Érkezik a Turkish 321-ese

Díjat kapott a legjobb marketingért a Turkish Airlines, a legjobban teljesítő cargo légitársaságként pedig a Cargolux, a legjobban teljesítő szállítmányozó légitársaság tavaly a TNT, a legjobban teljesítő földi kiszolgáló a Çelebi Ground Handling, a legtevékenyebb utazási iroda a Budavár Tours volt.

Külön elismerést kapott Bartha László, a Légügyi Hivatal Repülésvédelmi Osztályának vezetője, és Macsári István rendőr őrnagy, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság légiközlekedés-védelmi osztályának vezetője.

Gurul a Finnair gépe az utashíd felé

„Ez mindig egy remek alkalom arra, hogy elismerésünket fejezzük ki partnereinknek a remekül végzett munkáért. Az ő erőfeszítéseik és teljesítményük nélkül a repülőtér egyszerűen nem létezhetne, ezért nagyon hálásak és elégedettek vagyunk a remek 2013-as eredmények láttán. A kiváló összesített eredmények jól mutatják, hogy turisztikai célállomásként és Magyarország fővárosaként miért is gyarapszik Budapest” – mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „Nagyra értékeljük partnereink erőfeszítéseit, hogy utasaink még jobb szolgáltatást kapjanak, emellett kellemes és felejthetetlen élményben legyen részük Budapesten. Minden adott ahhoz, hogy az utasforgalomban idén felfelé lépjünk, ami a magyar turizmus és az egész gazdaság javát szolgálja.”

Földet ér a Norwegian 737-ese

„Ezúton is szeretnék gratulálni a díjazottaknak, hiszen a légi közlekedés fejlesztése kulcsfontosságú a magyar gazdaság, az értékes munkahelyteremtés, a magyar idegenforgalom számára” – jelentette ki dr. Komoróczki István, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Hozzátette: „Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy folytatódjon a budapesti repülőtér fejlesztése, megépüljön a repülőtéri szálloda és megvalósuljon a cargoforgalom számára tervezett kiszolgálóbázis. Minden rendelkezésünkre álló eszközzel támogatjuk azokat a törekvéseket, amelyek célja Budapest és a világ fontos gazdasági központjainak összekötése hosszú távú repülőjáratokkal” – olvasható az államtitkár nyilatkozata a Budapest Airport közleményében.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek