Halálos vonatbaleset Milánó közelében

MTI/iho   ·   2018.01.25. 10:09
400px_milano_vonatbaleset
Kisiklott egy személyszállító vonat csütörtök reggel az észak-olaszországi Milánó közelében. Az észak-olaszországi Trenord vasúttársaság szerelvénye Cremona városából Milánó központjába tartott, tele a reggel munkába siető utasokkal. A hat kocsiból álló szerelvény a baleset pillanatbában a Milánó keleti szélén fekvő Pioltello és Segrate városok közötti szakaszon haladt. A mozdony és az első kocsi áthaladt egy váltón, a többi kocsi a két utolsó kivételével azonban elhagyta a síneket. A kisiklott járművekbe számos utas szorult be.

A Trenord Cremonából Milánóba tartó szerelvénye nem sokkal a végcél előtt siklott ki. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

Az olasz hatóságok százra teszik a könnyebb sérültek számát. A helyszínen tűzoltók és mentők dolgoznak. A mentők az egyik vasúti kocsiból még nem tudták kiszabadítani az utasokat. A baleset közvetlen kiváltó okát egyelőre nem tudni. Az érintett vasútvonalon leállt a forgalom, megbénítva a reggeli közlekedést.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek