Három percet voltam Isaszegen

Vörös Attila   ·   2014.10.15. 13:45
400__670__IMG_2552__141012_Isaszeg__0601567_Floyd

Egy-két napja ottfelejtett dolgomért mentem vissza Isaszegre – kerékpárral voltam Sülysápon, és ha már ilyen szép idő volt, belefért egy kis kerülő. Amiért mentem, sajnos már nem volt meg, de legalább amíg ettem egy falatot, láttam, hogy csukódik a sorompó. Nosza elővettem a fényképezőgépem, hátha valami érdekes jön, sosem tudni. Lehetett volna egy sokadik Flirt vagy Szili is, sőt a rossz irányból is érkezhetett volna vonat. De nem, szerencsére a Floyd konténervonata rotyogott el a Constantin Gruptól bérelt Sulzerrel, amelyhez valamiért mindig elég ritkán volt még eddig szerencsém. A konténerek egyébként kukoricás dobozok, a Floyd a keleti régióból (Orosháza, Szarvas, Lőkösháza, Murony, Hajdúböszörmény a jellemző berakási helyek) a BILK-re továbbítja azokat, itt pedig a Németországba tartó vonathoz kapcsolják őket.

A fotó után elégedetten folytattam utam Nagytarcsán át Budapest felé, mégis érdemes volt elmenni Isaszegre!

Az 1567-es Sulzer halad a 80a vonalon Budapest felé<br>(fotó: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Vasútmodell

Terepasztalcsodák Szolnokon

MTI/iho   ·   2024.02.25. 14:00

Csaknem kétezer négyzetméteren tíznél is több terepasztallal várják a látogatókat a 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.