Három Pesa-mozdonyt bérel az Ecco Rail

iho   ·   2015.07.14. 08:45
400px_pesa_gama_marathon_ecco

A három villamos mozdony beszerzéséről szóló megállapodást a napokban írta alá a lengyel PHU Lokomotive és a gyártó, szintén lengyel Pesa – írja a Railway Gazette.

A Gamma-mozdonycsalád dízelmotorral is felszerelt (a vasúti piacon mostanában népszerű kifejezéssel élve „last mile” kivitelű), Marathon-változatának prototípusát a 2012. szeptemberi berlini InnoTranson mutatta be a Pesa. A PHU most ezt a járművet vásárolta meg, két ugyanilyen, de már új mozdonnyal egyetemben, amelyeket majd az Ecco Railnek ad bérbe. A lízingmegállapodás előtt az Ecco Rail három hónapig tesztelte a prototípus gépet.

A lengyel Ecco Rail a szintén lengyel PHU Lokomotivon keresztül három „last mile”-rendszerű Pesa Gama Marathont lízingel, köztük a felvételen látható prototípus gépet is<br>(fotó: Railway Gazette)

A 111Ed gyári sorozatú villamos mozdonyok névleges teljesítménye 5600 kilowatt. A négytengelyes, Bo-Bo tengelyelrendezésű gépek villamos üzemben három kilovoltos egyenáramot használnak. Dízelerőforrásuknak köszönhetően a nem villamosított vágányokon is közlekedhetnek. A Gama Marathon indító vonóereje háromszáz kilonewton, legnagyobb üzemi sebessége százhatvan kilométer per óra – számol be az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.