Hat sérült egy csehországi vonatbalesetben

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.03.04. 13:50
kiskep

A balsors széria úgy látszik, hogy folytatódik a cseheknél. Az elmúlt héten adtunk hírt több balesetről a cseh vasúthálózaton, most itt az újabb rendkívüli eset. A Třemošnice álomásról Čáslavba tartó regionális személyvonat eddig tisztázatlan okokból frontálisan összeütközött egy kiszolgáló tehervonattal, aminek az élén egy 742-es dízelmozdony volt. Az első hivatalos információk szerint az eset délután fél egy körül történt, egy 810-es sorozatú Studenka ütközött, a személyvonat utasai közül hat fő szenvedett sérüléseket, közülük egy komolyabb. A vonalon áll a forgalom, a Vasútbiztonsági Hivatal megkezdte a vizsgálatot.

fotó: HZS Pardubický kraj, Twitter

A baleset a Žleby–Ronov nad Doubravou szakaszon, a nyílt pályán történt. Nem kizárt, hogy újra emberi mulasztás történt.

Szombaton is történt egy rendkívüli helyzet, amikor Prágában a smíchovi pályaudvaron a Regiojet szerelvényvonata utasok nélkül meghaladta a tilos jelzést, s a pályamunkások szerelőkocsijától mindössze harmincnégy méterre állt meg. Itt sérülés nem történt, de több órán keresztül állt a forgalom a két nagy prágai pályudvar között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek