Hazai gyártású emeletes vonatok a Koleje Mazowieckie-nál

iho/vasút   ·   2016.01.20. 16:15
400px_km_pesa_sundeck

Az elsősorban a Mazóviai vajdaságban szolgáltató Koleje Mazowieckie (KM) az emeletes járműveket a napokban állította forgalomba. A Sundeck fantázianevű kocsik első útja Varsó-Rembertówba vezetett.

Az első lengyel gyártású emeletes szerelvényeket a napokban vehette át a Koleje Mazowieckie a Pesától (fotók: Facebook, R. Rusak)

A vasúttársaság 2014 elején rendelt a Pesától húsz kétszintes kocsit, két, szintén kétszintes vezérlőkocsit, valamint két, három kilovoltos egyenáramról üzemelő Gama villamos mozdonyt. A beruházás 267 millió złoty költségéből százhetvenmilliót uniós támogatás finanszíroz.

A vasúttársaság két, hat kétszintes kocsiból, egy, szintén emeletes vezérlőkocsiból, valamint egy Gama-villanygépből álló szerelvényt vásárolt

A lengyel vasúti gyártó tavaly december végére szállította le a járműveket, melyekből a KM két, egy vezérlőkocsiból, hat kocsiból és egy mozdonyból álló szerelvényt állít ki. A százhatvan kilométer per órás legnagyobb üzemi sebességű vonatokra ezerhétszáz utas férhet fel. Az első lengyel gyártású emeletes kocsik megfelelnek a napjainkban elvárható kényelmi szintnek: utasterük légkondicionált, az utasok rendelkezésére áll továbbá wifi-szolgáltatás és modern utastájékoztató rendszer is – számol be a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.