Heti egy új konténervonat Koperből

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.12.04. 15:00
PKP Cargo

A PKP Cargo International a szlovéniai Koper és a csehországi Mělník között fuvaroz konténereket vasúton.

A PKP Cargo International (PKP CI) tájékoztatása szerint november végétől újabb heti egy konténervonatot közlekedtetnek, amely várhatóan az egész jövő évben rendszeres lesz, sőt a vonatok száma nőhet is az igények függvényében. A magyarországi szakaszon a fuvart a PKP Cargo International HU leányvállalat bonyolítja le, Szlovéniában pedig a Primor-Rail, ami ugyancsak a PKP CI tulajdona.

Az új Mělník–Koper viszonylatú konténervonat kiegészíti a már rendszeresen közlekedő konténervonatokat Paskov és Koper, valamint Nagyszombat (Trnava) és Koper között. A vasúti teherszállító vállalatnak az északdéli tengely kihasználása az egyik fő tevékenysége, Közép-Európa rákapcsolása a koperi kikötőre stratégiai célkitűzése is a cégnek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City Mobilitás

Elindult a FAIRTIQ mobiljegy rendszer Csehországban

Ekés András   ·   2024.06.20. 08:50

A csehországi Zlín autóbusz-állomására sorra érkeznek a helyközi buszok, oldalukon hirdetik a legegyszerűbb közösségi közlekedési utazás lehetőségét, a FAIRTIQ alkalmazást. A svájci mobil jegyrendszer app első, kelet-közép-európai, élesben működő projektje a napokban startolt el a közel hatszázezres régióban (Zlíni kerület, azaz csehül: Zlínský kraj), ahol immár akadálytalanul használható a minden hardvert és infrastruktúrát nélkülöző mobilalkalmazás.

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.