Idén is eurómilliárdokat költ pályafenntartásra a DB

iho/vasút   ·   2019.02.25. 11:45
400px_db152

A program során ötven különböző beruházás zajlik majd, ezek során ezerötszáz kilométernyi vasúti pálya, ezerötszáz kitérő, háromszáznál is több híd és körülbelül hatszázötven állomás újulhat meg.

A DB 2019-ben a térképen kijelölt szakaszokat veszi kezelés alá (forrás: Railway Gazette)

A Deutsche Bahn (DB) szerint a vasúttársaság infrastrukturális téren jó irányba halad, a folyamatban lévő projektek egyértelműen fejlődést mutatnak. A DB infrastruktúrakezelő ága, a DB Netze 2010 óta a DB által kezelt 33 ezer 400 kilométernyi vasúthálózat közel felét, tizenhatezer kilométernyi pályát korszerűsített.

A DB javított a nagyobb beruházások kezelésének módszerén, ennek köszönhetően annak ellenére huszonhét százalékkal csökkentek a mérnöki munkákból eredő késések, hogy húsz százalékkal több építési beruházás zajlik. Hogy az utasok kényelme még kevésbé sérüljön, még több munkát végeznek az éjszakai órák során, továbbá az egyes vonalakon úgy csoportosítják az elvégzendő feladatokat, hogy a lehető legkevesebb zavart okozza. A teljes hálózatra kiterjesztett nagyobb összehangolás csökkenti a vonattorlódásokat is. A digitalizáció egyre szélesebb körű használatától a kapacitások akár húsz százalékos növekedését várják – jelenti a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek