Internesönel répavonat-fotózás

Vörös Attila   ·   2016.09.29. 18:45
26__P9280101

„Ez a hír” – mondta az egyik főnököm; „de csak ez legyen benne, a szokásos rizsa nem érdekel!”– mondta a másik. Történt ugyanis, hogy szerdán elindultam lefotózni a csabacsűdi üres répavonatot annak reményében, hogy a négy, épp Szolnokon levő Szergejből a 001-est vagy a 187-est teszik a teherre. Már Kunszentmártonon voltam, amikor kiderült, hogy a 001-es lesz a gép, öröm és boldogság, akkor irány Szarvas! Aztán mindenféle, hasonló terveket szövögető vasútbaráttal összefutottam.

Szarvashoz közelít az üres répavonat a 001-es Szergejjel (Vörös Attila képei)

A kinézett helyen előbb egy magyar fotós, majd két holland srác is befutott. A vonat csodás napsütésben jött, mindenki örült. Szarvas általában nem szokta pár percnél tovább megfogni a répavonatot, a menetnek Csabacsűdön van ideje tolatni a következő személyvonatig. Most azonban volt egy kis késés, és a biztonság kedvéért a 001 és szerelvénye Szarvason megvárta a következő Bz-keresztet.

Figyeljék a bal szélen azt a monopodot! Van vagy öt méteres. Én azért maradok inkább az akácfánál...

Ez lehetőséget adott egy újabb képre, Szarvas és Csabacsűd között a legvakmerőbb sofőr sem éri be a vonatot. Az új helyemen sem maradtam sokáig egyedül. Egy svájci kocsiból szálltak ki hárman, és telepedtek le a mezőre. Az egyik fiú megkérdezte, nem zavarnak-e, dehogyis, csinálják csak, majd maximum kiszedem őket a mezőről – utólag. De egyébként végül erre sem volt szükség, nem voltunk útban egymásnak. Csabacsűdön aztán teljes volt a létszám, magyarok, németek, hollandok és svájciak fotózták a vonatát rakodásra beállító 001-es Szergejt.

Fotóstalálkozó Csabacsűdön

Korábbi cikkeink a csabacsűdi rakodásról, ami idén is olyan, mint máskor, azzal a kivétellel, hogy az elmúlt évhez hasonlóan a mozdony Csabacsűdön éjszakázik és másnap a rakott vonattal tér vissza Mezőtúrra:

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek