Irány Káposztásmegyer! Kezdődhet az M3-as metró hosszabbításának tervezése!

iho/vasút   ·   2019.04.12. 17:35
felujitott_metro_elindult0

A Fővárosi Közgyűlés február 20-i döntésével a tervezési munkák megkezdéséhez nettó 1 milliárd 200 millió forintot biztosított a fővárosi költségvetésben. Ezt követően a BKK, valamint a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. és a VIKÖTI Mérnök Iroda Kft. közötti konzorcium által 2018 őszén megkötött – nettó 2 milliárd 899 millió forint értékű – keretmegállapodás keretében megkezdődött a feladatok lehívásának előkészítése.

Április 8-án pedig megjelent az írásbeli konzultációs felhívás, ez alapján a most megrendelendő tervezési feladatok tartalmazzák:

  • az Újpest-Központ és Káposztásmegyer, Megyeri út közötti metróvonal engedélyezési terveit és a szükséges létesítési engedélyek megszerzését,
  • az esetleges uniós támogatáshoz elengedhetetlenül szükséges részletes megvalósíthatósági tanulmányt,
  • illetve a XV. kerületi Önkormányzat kérésének megfelelően, egy esetleges rákospalotai szárnyvonal kiépítési lehetőségének vizsgálatát.

A tervezési munka az írásbeli konzultációs eljárás lezárulta után, várhatóan 2019 nyarán kezdődhet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek