Isten veled, egyedizés!

iho   ·   2017.03.14. 10:50

Másfél évig nyomhattuk a gombokat, most – a szerkesztőségünkbe eljutott hírek szerint – március 15-én üzemkezdettől újra egyszerre, az utasok beavatkozása nélkül nyílnak a metróajtók. Vissza tehét a 2015 októbere előtti rendszerhez: a szerelvény beérkezik az állomásra, az ajtók kinyílnak, majd a figyelmeztető hang- és fényjelzés után – szintén egyszerre – záródnak is. Az odazárás elleni védelem természetesen működik tovább, ettől senkinek nem kell félnie.

A BKK hivatalos sajtóközleménye szerint utaspanaszokra, illetve fogyatékkal élők érdekképviseleti szerveire hivatkozva szüntetik meg az egyedi nyitást – ennek bevezetését a takarékosság (az ajtók kopásánk csökkentése, illetve a klímaberendezés folyamatos üzemelése) indokolta 2015-ben. A 2-es metrón a járművezető nyitja, illetve zárja az ajtókat, a 4-esen természetesen az automatikus vezérlés gondoskodik minderről.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek