Július 1-jén indul a nemzetközi forgalom Szlovákia felé

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.06.12. 12:00
ZSSK_01

A ZSSK szlovák személyszállító vasúttársaság tájékoztatása szerint Szlovákia és Magyarország között július elsején indul újra a nemzetközi személyszállító vonatok közlekedése. Teljes útvonalon közlekedhetnek így már a Metropolitanok, amik július 1-ig egyelőre csak a Prága–Pozsony–Érsekújvár szakaszon közlekednek, továbbá a Rákóczi és Hernád IC vonatok is újra Kassára közlekednek, a GYSEV vonatai is újra átléphetik Ligetfalunál a határt.

(fotó: ZSSK)

A szlovákok már június 15-én újra elindítják a nemzetközi járatokat Ausztriába. Ezzel egyidejűleg a ZSSK elindítja első, saját üzleti kockázatra közlekedtetett IC járatát is Kassa és Pozsony között. Az IC 44/45 Kassa–Pozsony–Bécs viszonylaton közlekedik. Elindul a Zürich és Pozsony közti napi egy railjet is, valamint a Kittsee és Marchegg határátkelőkön át közlekedő járatok mindegyike. Újdonság, hogy Pozsony és Mürzzuschlag állomások között hétvégenként új közvetlen járat indul június 20-tól (REX 1978/1979).

Július 1-jétől újra láthatunk cseh szerelvényt szlovák Gorillával Szobnál (fotó: Zöldi Adorján)

A Szlovákia és Lengyelország közötti személyszállító vonatok a tervek szerint június 22-én indulnak el, mindhárom határátmenet esetében (Skalité-Zwardoń, Plaveč-Muszyna, Medzilaborce-Lupków). A Báthory EC vonatpár egyelőre csak Érsekújvár és Bohumín (Oderberg) között közlekedik csak, a Lengyelországba utazóknak a csehországi ideiglenes végállomáson egy másik szerelvénybe kell átszállniuk. A Metropol Euronight lengyelországi célállomásokra közlekedő közvetlen kocsik egyelőre még nem közlekednek.

Indulnak az éjszakai járatok is

Július 1-jén újra elindulnak a vonatok Ukrajnába is. A csehekkel közös megállapodás született a Prága és Kassa, valamint Homonna közötti EuroNight vonat újraindításáról. A vonat először június 26-án indul Prágából, Homonnáról Prágába pedig először június 27-én indul.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek