Kassán járt Zátopek

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.10.14. 13:14
kiskep

A magyar pályákon is próbáztatott cseh 011-es pályaszámú 380-as sorozatú Škoda villamos mozdony az elmúlt hétvégén a kelet-szlovákiai nagyvárosba látogatott. Meg nem erősített információk szerint a decemberi menetrendváltástól valamelyik prágai gyorsvonatot ilyen mozdony hozza-viszi majd. Az Emil Zátopekre keresztelt mozdony első útján Kassán járt a 607-es Liptov gyorsvonattal: tizenöt kocsit továbbított Pozsony és Kassa között a prágai lokomotív. Másnap reggel a 602-es tizenegykocsis Čingov gyorsvonat élére állt.

Nagyszombat (Trnava) közelében száguld a Škoda-csoda<br>a képre kattintva galéria nyílik<br>(forrás: railpage.net)

Határontúli kollégáink, a Railpage.net portálon egy szép fényképgyűjteményt jelentettek meg, ami a cseh Škoda-csodák szlovákiai vendégszereplését követik figyelemmel. A képeket itt tekinthetik meg.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.