Kerékpárszállító-szakaszos kocsikat vett a RegioJet

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.07.21. 09:00
BDcm_01

A RegioJet cseh magánvasút a napokban négy, korábban a Deutsche Bahn által közlekedtetett CityNightLine járatokon használt BDcm sorozatú kocsit hozott Prágába. A kocsik többcélú elrendezésűek, hat fekvőhelyes kupét és egy kerékpárszállításra alkalmas teret kínálnak. A RegioJet azt mondja, hogy a kocsikat szinte azonnal, egy gyors műszaki vizsgálat és néhány átalakítást követően forgalomba is állítják. A magánvasút ezeket a kocsikat az éjszakai járatokon hasznosítja hamarosan, mégpedig a fiumei fürdősvonatban és a Prágából Kassára közlekedő éjszakai járaton.

Egy korábbi fotó Prágából, amikor még Amsterdamba közlekedtek ilyen kocsik<br>(fotó: vagonweb.cz)

Az eredetileg a DB német vasúttársaságnál szolgáló kocsikat 2003-ban Bcomh sorozatú kocsikból építették át. A vagonok maximális sebessége 200 kilométer/óra, amit sajnos egyelőre sehol nem tudnak majd kihasználni. A RegioJet nem először vásárol valamikori DB-kocsikat, a jelenlegi vasúti kocsi flotta nagy része épp a német vasúttársaságtól származik, jó példa erre a Brno és Bohumín közötti gyorsvonatok vonatösszeállítása is.

A cseh magánvasút a napokban hozta nyilvánosságra a budapesti járatokkal kapcsolatos részleteket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek