Két hónapos vágányzár Erdély felé

iho/vasút   ·   2012.08.10. 09:36

A Mávinform közlése szerint augusztus 22. és október 18. között a Püspökladány–Biharkeresztes vonalon végzett pályaépítési munkák miatt a Budapest–Szolnok–Püspökladány–Nagyvárad–Kolozsvár–Brassó/Marosvásárhely útvonalon közlekedő nemzetközi vonatok menetrendje jelentős mértékben megváltozik.

Az iho.hu értesülései szerint Biharkeresztes állomást zárják le teljes vágányátépítés miatt.

A Hargita és Ady Endre InterCity vonatok csak Romániában közlekednek Episcopia Bihor (Biharpüspöki) valamint eredeti romániai célállomásaik között. Budapest és Püspökladány között az eljutást a belföldi intercityvonatokkal biztosítjuk, míg Püspökladány és Biharpüspöki között vonatpótló buszok közlekednek, amelyek csak Biharkeresztes állomáson állnak meg. A vonatokon a vágányzár miatt étkezőkocsi nem közlekedik, emellett a Hargita Intercityn a kerékpárszállítás sem biztosított – hangzik a Mávinform közleménye.

Hargita IC érkezik Nagyváradról Kolozsvárra 2012. június 10-én <br>(fotó: Tevan Imre)

A Bihar Intercity egyáltalán nem közlekedik. Budapest és Püspökladány között az eljutást a belföldi intercityvonatokkal biztosítjuk, míg Püspökladány és Nagyvárad (Oradea) között vonatpótló buszok közlekednek, amelyek csak Biharkeresztes állomáson állnak meg. Nagyvárad (Oradea) és Kolozsvár (Cluj Napoca) között román belföldi vonatokkal lehet utazni.

A Corona nemzetközi gyorsvonat Püspökladány és Nagyvárad között kerülő útirányon, Debrecenen és Érmihályfalván (Valea lui Mihai) át közlekedik, a kieső szakaszán buszos pótlás nincs. Emiatt a vonat odaúton a román célállomásokra, visszaúton a magyar célállomásokra a jelenleginél közel egy órával később érkezik.

A Püspökladány és Nagyvárad közötti személyvonat egyáltalán nem közlekedik, busszal nem pótolják.

A Budapest és Püspökladány közötti intercityvonatok Budapest Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek, emellett Zugló megállóhelyen is megállnak! Budapest Keleti pályaudvarról Zugló megállóhelyre a legegyszerűbb eljutást a 7E és 173E autóbuszok biztosítják – olvasható a Mávinform közleményében.

Kapcsolódó hírek