Kétszázmillió euró uniós infrastruktúra-fejlesztésre

MTI   ·   2012.09.10. 15:08

A Lyon–Torino–Velence–Trieszt(–Koper)–Ljubljana–Budapest–Záhony, azaz a VI. számú európai vasúti árufuvarozási korridor kialakítására, korszerűsítésére fordítandó 1 692 000 euróhoz juthat hozzá Magyarország Franciaországgal, Olaszországgal, Szlovéniával és Spanyolországgal közösen, mivel ezt a projektet is a hetvennégy kulcsfontosságú infrastruktúra-fejlesztési beruházás közé sorolta az Európai Bizottság.

„Az Európai Bizottság továbbra is támogatja az európai közlekedési infrastruktúra kiépítését és korszerűsítését annak biztosítása érdekében, hogy a polgárok egy átfogó, biztonságos és modern hálózat előnyeit élvezhessék” – nyilatkozott Siim Kallas, az Európai Bizottság közlekedésért felelős biztosa, aki kifejtette, hogy a támogatás a foglalkoztatást is elősegíti, mert lehetővé teszi az uniós tagállamok számára, hogy a kedvezőtlen gazdasági környezet dacára fejlesszék infrastruktúrájukat.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.