Kiadó helyek a vezérálláson

iho   ·   2013.11.05. 13:14

A vasutasok között, belső csatornákon terjednek a hírek, miszerint mozdonyvezető felvétel van a DBSRH-nál és a Floydnál is. A DBSRH esetében ez még érthető is, hiszen a dübörgő gabona- és répakampány mellett az Audi forgalma is fejlődik. És bizonyára a nyugdíjas mozdonyvezetőik között is akad, aki előbb-utóbb a pihenést választja inkább.

A Floydnál fellépő személyzethiány viszont furcsa dolog: Az engedély-mizéria óta a mozdonyvezetőik közül többen is elhagyták a céget, egyes „folyosói pletykák” szerint pont a régi tulajdonos új cégéhez, a Foxrailhez pályáztak át. És miközben a személyzethiány pótlására új felvételeseket várnak, a Floyd gyakornokai már több, mint két hónapja (ugyancsak az engedélyhiány okán) félreállítva várják sorsukat.

A vezetőváltás erős szemléletváltással is járt a legidősebb magyar magánvasútnál: most a már majdnem teljesen kiképzett saját gyakornokok helyett (információink szerint néhányuknak már típusismerete is van a Floyd gépeire), ismét külsősöket keresnek. Pedig a tanfolyam elindításakor (2012 februárjában) Bogdán András azt nyilatkozta a monostory.hu-nak: „Személyzetpolitikánkba be kellett építenünk a saját mozdonyvezető-képzést. Ennek több előnye is van: egyrészt a tanfolyam végére bizton számíthatunk a frissen kiképzett létszámra, másrészt magunknak képezünk a leendő mozdonyvezetőket azzal a tudással vértezzük fel, amire a Floydnak szüksége van. Míg egy máshonnan átvett mozdonyvezető esetében hetek-hónapok telnek el, míg megszerzi a szükséges típusismereteket, megismeri a vállalati kultúrát.”

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek