Kínál a Škoda

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.06.11. 19:00
kiskep_2

Nagy szónak számít a kínaiakkal kötött friss üzlet Csehországban. Jóllehet nem akármilyen féllel sikerült szerződést kötni villamosgyártási licensz nyújtására június elején. Tíz éven belül alkár 400 Škoda 15T ForCity típusú villamost gyárthatnak Kínában a nemzetközi színtéren méltán elismert CSR Sifang Qiungdao Co. Ltd. műhelyeiben. Az üzlet összértéke elérheti az 5 milliárd koronát, ami a Škodánál nem kis eredménynek számít.

A CSR Sifang nagyvállalat valóban nagy kutyának számít nemcsak a kínai, de a nemzetközi járműgyártópiacon is. Többek között ez a cég tervezte, fejlesztette és gyártotta a világon az eddigi leggyorsabb vonatot, a CRH 380B típust. Foglalkozik még vasútijármű-felújítással is, új kocsik gyártásával, metró és speciális vasúti munkagépek gyártásával is.

Škoda 15T ForCity típusú villamos közelít a Malostranská megállóba<br>(a fotó: a szerző)

A Škodának a kínai piacra való betörés nagy jelentőségű eseménynek számít, hiszen az ott rejlő piaci lehetőségeknek köszönhetően sokat profitálhat a cég a jövőben, sőt további erős partnekrekre tehet szert. Tomáš Krsek, a Škoda vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a most aláírt szerződés bizonyítja, hogy a Škoda erős, és egyre erősebb játékosnak számít a nemzetközi járműgyártópiacon.

Kanyarodik a villamos a Kisoldalon<br>(fotó: DPP)

Kínában több mint 160 olyan város van, ahol a lakosság száma meghaladja az egymilliót, s ahol jelenleg folyik a közlekedési infrastruktúra javítása, modernizálása, vagy éppen építése. Ez nagyon nagy lehetőség minden járműgyártó világcég számára.

A Škoda 15T ForCity típusú villamosok Prágában már közlekednek, s a kezdeti nehézségek kiküszöbölése után úgy látszik, egy megbízható, műszakilag teljesen korszerű járműről beszélhetünk.

Kapcsolódó hírek