Kitérők a 100-ason

Szabó István   ·   2014.05.12. 07:45
00kicsi

Talán unalmasak tűnnek a 100-asról már második éve küldött beszámolók, hiszen baj, baleset, vágányzár-túllépés nélkül halad az ország ez idő szerint legnagyobb vasútépítési munkája. Itt minden a tervek szerint zajlik. De jó lenne, ha ilyen „unalmas” hírek jönnének a gazdaság minden teréről!

Az állomások átépítése, korszerűsítése folyik most Fegyvernek-Örményesen, Kisújszálláson és Püspökladányban. Alig egy hét múlva ismét forgalomba helyezés következik: Fegyvernek-Örményes állomás és Kisújszállás állomás bal oldala, valamint a Kisújszállás–Kenderes nyomvonalkorrekció.

Így érkeznek a kitérők<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Az ütemterv szerint Fegyvernek-Örményes páratlan állomásfejben beépült az utolsó két csoport kitérő a bal átmenő fővágányba. Nemcsak a vasútipálya-építők számára lehet érdekes az a képsor, amely a beépítést mutatja. A kitérők már a gyárból (VAMAV Kft.-től) előszerelt állapotban érkeztek, három fő darabban. A szállítás dönthető platójú szállítókocsikkal történik. A beépítés helyszínén a plató vízszintesre billentése után a vágányon járó daru emeli be a főrészeket (váltó, közbenső rész, keresztezés) a helyére.

A fegyverneki munkánál a szolnoki baleseti daru dolgozott bérmunkában. A teljes szerelvény a 120-as Szergejjel jött a munkaterületre. Itt a Kirow daru lejárt a szerelvényről, és önjáró módon végezte a beépítési munkát. A kitérőt szállító kocsisort pedig a 478 234-es Dácsia mozgatta.

Reméljük, hogy – szokás szerint pontosan – egy héttel később a vonatok már a most beépült kitérőkön fognak járni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek