Külföldre megy a Floyd

iho/vasút   ·   2012.05.25. 10:12

Május 22-én megkapott minden engedélyt, így immár az osztrák pályahálózaton is végezhet árutovábbítást a Floyd. Ezzel huszonnyolcra nőtt azon vállalatok száma, melyek az osztrák hálózaton tevékenykedhetnek.

A Floyd is megszerezte az oszták közlekedéshez szükséges engedélyeket<br>(kép forrása: ÖBB Infrastruktur)

A cég egyik fontos nyugati irányba közlekedő vonata a Hamburg–Budapest konténervonat, melyre jelenleg a magyar szakaszon ad személyzetet a Floyd. Az irányvonatot az MRCE Dispolok BosporusSprinter ES64U2 Taurusai továbbítják a teljes vonalon. A vonatnak csak adminisztráció és személyzetváltás miatt kell megállnia a határállomásokon.

A vasúttársaság fejlődése töretlen: jelenleg tizenegy saját vontatójárművel dolgozik a Floyd, és hamarosan érkezik Angliából egy újabb villanymozdony (brit 86-os sorozat), és egy dízelmozdony (brit 56-os sorozat). Ezeket hamarosan további egy villany, és még két dízelmozdony követi majd. A két gépet az angliai depóikban trélerre rakták, és Doverben kamionostul behajózták. A hamburgi kikötés után kerülnek majd ismét vágányra a mozdonyok, és a tervek szerint a hamburgi konténervonatba sorozva jutnak majd el Magyarországra.

Kapcsolódó hírek