Látott már rablópillét? Szálljon le Érd alsón!

iho/vasút   ·   2019.02.10. 21:10
0_erdi_perongaleria

A vasúttársaság engedélyezte az érdi önkormányzatnak az Érd alsó állomás peronján korábban üresen álló hat plakátvitrin művészeti célú, határozatlan idejű és ingyenes hasznosítását. A művészeti alkotások számára biztosított vitrinekben a helyi önkormányzat elsőként az érdi Duna-Art Fotóklub vezetőjének helyi természeti értékeket bemutató képeiből rendezett kiállítást.

(fotók: MÁV)

A képeket Körmendy Zizi természetfotós, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének (MFVSZ) tagja készítette. A helyi élővilág különlegességeit bemutató felvételek Érd területén, a Beliczay-sziget levendulásában és a Fundoklia-völgyben készültek. A kiállítás egyik érdekessége a rablópillét ábrázoló fotó; a fokozottan védett rovarból csak néhány példány él Érd környékén.

A fotóművész képeiből nyíló kiállítás jól illeszkedik a MÁV művészeti tevékenységek támogatására vonatkozó, a vasúti környezet széppé és barátságossá tételét célzó koncepciójába. A vasúttársaság folyamatosan törekszik a vasúti környezet hangulatának javítására; a munkába alkotói pályázatokkal és egyedi alkotások megvalósításának engedélyezésével igyekszik bevonni a különböző intézményeket, a civil szféra szervezeteit és az egyéni alkotókat is.

A MÁV a jövőben tovább növelné a különböző művészeti alkotásoknak biztosított felületek számát. A vasúti környezet művészeti célú hasznosításától a társaság azt reméli, az alkotásokat mindenki tiszteletben tartja, megóvja épségüket, hogy azok sokáig díszíthessék az aluljárókat, állomásokat.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek