Legalább hét érdeklődő jelentkezett a DB Schenkerért

iho.hu   ·   2024.04.03. 08:40
dbschenker_kamion

Új szakaszba lépett a DB logisztikai üzletágának értékesítési folyamata: letelt a nem kötelező érvényű ajánlatok benyújtásának határideje.

Habár az ajánlatok értékét egyelőre nem tették közzé, a vállalatot 10 és 15 milliárd euró közötti összegre (jelenlegi árfolyam alapján 3750–5600 milliárd forintra) becsülik.

A német Handelsblatt újság értesülései alapján a pályázatot beadó cégek repertoárja a logisztikai vállalatoktól a befektetési alapokig terjed. Az egyik ilyen a dán DSV, amit sokan a legvalószínűbb befutónak tartanak, a szintén dán központú Maersk, továbbá a szaúd-arábiai nemzeti szállítmányozó Bahri is.

A médiaforrás szerint a logisztikai vállalatokon felül néhány részvényalap is összefogott a DB Schenker megszerzése érdekében, például az Egyesült Államokbeli Carlyle Group magánbefektetési társaság a luxemburgi CVC Capital Partnersszel állt össze. Ezen felül a bostoni Bain a szintén bostoni Advent Internationallel lépett partnerségre.

A német logisztikai óriáscég értékesítése várhatóan még jó ideig el fog tartani, mivel az anyacég DB-nek még részletesen át kell néznie az ajánlatokat. A DB pénzügyi igazgatója, Levin Holle a közelmúltban elmondta: az első adásvételi szerződést a tervek szerint az év második felében írhatják alá, az ügylet lezárása pedig 2025-ben várható – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: DB AG / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek