Lóhere lett a trombitából Debrecennél

iho/közút   ·   2022.03.23. 15:55
00_lohere354

Nyolcvannal át is lehet repülni a direkt ágakon! Már két hónapja. Most meg átadták.

A tavaly februárban indult kivitelezés során az M35-ös autópályán a 354-es csomópontnál a már meglévő, trombita formájú csomópontot teljes értékű, lóhere formájú csomóponttá építették át a csomóponthoz jelenleg kapcsolódó direkt ágak átépítésével, valamint új direkt és indirekt ágak kiépítésével. Az átépült csomópont direkt ágainak maximálisan megengedett sebessége nyolcvan kilométer/óra, míg a kapcsolódó indirekt ágak esetében ez a maximális sebesség negyven kilométer/órát jelent az autósoknak.

A csomóponti ágak koronaélek közötti ideiglenes forgalomba helyezése lehetővé tette, hogy az átépített csomópont összes ága még január 21-én megnyíljon a forgalom előtt, így a csomópontot immáron két hónapja használhatja zavartalanul mind az autós, mind pedig a teherforgalom. A csomópont új formájában megteremti a gyors és egyben biztonságos közlekedés feltételeit, közvetlenül garantálja a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet (ÉNYGÖ) mindkét irányból történő elérését.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából a NIF Zrt. beruházásában valósult meg. A kivitelezést hazai költségvetési forrásból a Duna Aszfalt Zrt. végezte nettó 4 milliárd 382 millió 717 ezer 865 forintból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek