London után Ázsiába mehetnek a repülők Debrecenből

MTI   ·   2012.02.23. 17:11

Az új menetrendszerinti járatok szervezésével kapcsolatos tevékenységet koordináló repülőtéri vezető arra a felvetésre, hogy ez Peking és Debrecen közötti járat lesz-e úgy fogalmazott: ázsiai ország a célpont, s a közvetlen járat utas- és áruszállításra is kiterjed majd. Meleghegyi Tamás, Airport Debrecen Kft. ügyvezető igazgatója szerint folyamatos, előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az ügyben és a járat még ebben az évben megindul.

Más forrásból az MTI úgy értesült, hogy a német Lufthansa légitársaság rendszeres légijárat indítását tervezi München és Debrecen között. Ezt az információt a Debrecen Airport igazgatója egyelőre nem tudta megerősíteni. Az első menetrendszerű járat Debrecen és London Luton között közlekedik június 18-tól. Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója február 13-án jelentette be, hogy kezdetben heti három járat közlekedik majd hétfőn, szerdán és pénteken. Aa járatok London és Debrecen között oda-vissza közlekednek, az említett napokon vissza is térnek Debrecenbe.

Herdon István, a debreceni repülőteret is üzemeltető Xanga cégcsoport tulajdonos igazgatója közölte: az év közepéig félmilliárd forintos fejlesztést hajtanak végre a debreceni légikikötőben. A Wizz Air londoni járatának beindítása közvetlenül 15-20 új munkahelyet jelent a repülőtéren, tette hozzá.

Kapcsolódó hírek