M3-as metró: jöhet a harmadik füstpróba

iho/vasút   ·   2019.01.22. 15:42

A BKV Zrt. az M3-as metróvonal felújítás alatt álló északi szakaszán 2019. január közepétől február végéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzi. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése. A másfél hónapig tartó tesztsorozat hét helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart. A metró szellőző kivezetésein, vagyis a metróállomások körüli műtárgyaknál füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is.

A január 23-ától és 28-áig tartó harmadik füstpróba során Újpest-Központ és Gyöngyösi utca állomások közötti szakaszon tapasztalható majd füstkiáramlás. A füstpróbák hétköznap délután négy és este tíz óra között, hétvégén pedig reggel nyolctól este tíz óráig zajlanak.

A füstpróbák további helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást ad a BKV. A hő- és füstelvezető rendszer a felújított metrószakasz minél biztonságosabb üzemelését szolgálja.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek