Magyar nyelven is lesz utastájékoztatás a ZSSK vonatain

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.12.07. 12:00
Kerekes Vica üdvözli magyarul az utasokat a ZSSK vonatain

A Pozsony és Révkomárom között közlekedő belföldi járatokon Kerekes Vica üdvözli az utasokat magyar nyelven. 

A ZSSK szlovák állami személyszállító vasúttársaság december 13-ától magyar nyelvű utastájékoztatást is használni fog a vonatain. Bár igaz, hogy csak egyetlen vonalon, a Pozsony és Révkomárom között közlekedő belföldi személyvonatokon. A szlovák mellett magyarul is hallható lesz az állomások neve, valamint az utasok üdvözlése. A magyar nyelvű hanganyagot Kerekes Éva, ismertebb nevén Vica színésznő mondta fel. A ZSSK eddig kizárólag szlovák nyelvű utastájékoztatást használt vonatain, ez a habg Ľubica Tvarožkováé. 

A ZSSK és az ÖBB a menetrendváltástól veszik át a stafétát a Regiojettől, akinek lejárt a közszolgáltatási szerződése a Pozsony–Révkomárom vonalon. Az új szolgáltató úgynevezett szupergaranciát is kínál az említett vasútvonalon, ami azt jelenti, hogy ha a járat több mint 60 percet késik, akkor visszafizetik a menetjegy árának felét, ha pedig több mint 120 percet késik a vonat, akkor az utasok visszaigényelhetik a menetdíj teljes árát. A szupergaranciát azok a regisztrált utasok vehetik igénybe, akik a menetjegyüket a www.zssk.sk oldalon vagy az Ideme vlakom (Vonatozunk) mobilalkalmazáson keresztül vásárolják meg. A minimális jegyár, melynél érvényesíthető a szupergarancia, 1 euró.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek