Már Cegléd és Ceglédbercel között is lehet autózni az M4-en

iho/közút   ·   2018.08.17. 12:00
400px_m4_cegled

Az M4-es gyorsforgalmi út Albertirsa és Cegléd közötti szakaszán 14,4 kilométer hosszon kétszer két sávos gyorsforgalmi út épül. A beruházással 2019 harmadik negyedévétől száztíz kilométer per órás sebességgel használhatják az utat a közlekedők. A négysávosítással gyorsabb és biztonságosabb lehet a haladás, a 4-es főút átkelési szakaszai pedig tehermentesülnek a forgalom alól.

Lajkó Csaba és Polgár Balázs, a BME hallgatói pneumatikus autóikkal bemutatót tartanak az M4-es gyorsforgalmi út Ceglédbercel és Cegléd közötti 8,1 kilométeres szakaszának forgalomba helyezésén Ceglédnél (fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A kivitelezés 2017 áprilisában kezdődött. A munkálatok miatti terelések azóta több esetben torlódást és lassabb haladást eredményeztek. A közlekedők számára jelentős könnyebbséget jelent, hogy a Ceglédbercel és Cegléd közötti szakaszt a tervezettnél korábban, már augusztusban, koronaélen belül forgalom alá helyezhették. Az elkészült 8,1 kilométeren a kialakuló torlódások jobban eloszlanak majd, így csökken a balesetveszély. A beruházás részeként megújul a 46124-es úti és az Üdülői úti csomópont, mely segíti majd a Ceglédi fürdő megközelítését.

A hivatalos forgalomba helyezést különleges bemutatóval ünnepelték: a Budapesti Műszaki Egyetem Mechatronikai, Optikai és Gépészeti Informatika (MOGI) Tanszékének Löködönc Pneumobil csapata saját fejlesztésű, sűrített levegővel működő járműveikkel avatta fel az elkészült szakaszt.

Az M4-es Üllőt Cegléddel összekötő, 44,4 kilométer hosszú része nettó hetvenkét és fél milliárd forintból épül ki. A gyorsforgalmi út Albertirsa–Cegléd szakaszát a Colas Út Zrt., a Colas Közlekedésépítő Kft. és a Colas Hungária Zrt. közösen építik, nettó 20 milliárd 480 millió 222 ezer 282 forint értékben. A Cegléd–Abony szakaszon tavasszal kezdődtek meg a munkálatok. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában, hazai forrás felhasználásával valósul meg.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek