Már három rotterdami terminálhoz is fuvaroz a Kombiverkehr

iho/vasút   ·   2022.01.18. 12:00
kombiverkehr

A logisztikai vállalat legújabb szolgáltatása a nürnbergi TriCon terminált köti össze a rotterdami Cobelfrettel.

Az új fuvarokkal félpótkocsik, konténerek és cserefelépítmények szállítása elérhető. A szolgáltatás az első alkalom, hogy a C.Ro által üzemeltett Cobelfret terminál csatlakozik a Kombiverkehr nemzetközi hálózatához. Az RSC és a CTT terminálokat követően a Cobelfret harmadik rotterdami létesítményként elérhető a Kombiverkehrnél, rövid távú tengeri fuvarokat kínálva az Egyesült Királyságba is.

A Kombiverkehr az új szolgáltatás keretében hetente ötször, hétfőtől péntekig közlekedtet irányonként egy-egy tehervonatot Nürnberg és Rotterdam között, a TFG Transfrachttal együttműködésben. Az első szerelvény január 13-án, csütörtökön indult útnak Rotterdamba a TriCon konténerterminálból, az ellenkező irányú szállítás másnap kezdődött meg. A CLdN Cobelfret SA szállítmányozó vállalat a rotterdami kikötő komptermináljától számos célpontra szállít komppal, például a londoni, dublini és killingholme-i kikötőkbe.

A Kombiverkehr KG úgy véli, a vállalat az új szárazföldi vasúti szolgáltatással egyértelmű megoldást nyújt a szállítmányozó ügyfeleknek a végpontok közötti árufuvarozásban jelenleg tapasztalható erőforrás- és sofőrhiányra, és nem csak ezen a szállítási folyosón. A Kombiverkehr a célrégióhoz igazítja az intermodális vonatait, lehetővé téve, hogy az árut közvetlenül más közlekedési eszközre lehessen áthelyezni. Az új Cobelfret-termékkel, valamint a vonzó átvételi és kirakodási határidőkkel elérhetővé vált a vállalat azon célja is, hogy végpontok közötti szállítási szolgáltatást tudjon nyújtani az Egyesült Királyságban is – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: kombiverkehr.de)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek