Még sokáig maradnak a Búvárok a PKP CI-nél

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.03.16. 18:10
00_buvar_narancs

A PKP Cargo International huszonkilenc 753.7-esbe szerelteti be az ETCS fedélzeti egységét.

A PKP Cargo leányvállalata, az egykori AWT, ma PKP Cargo International előbb tizenegy, majd opcionálisan további tizennyolc Búvárját szereli fel az ETCS vonatbefolyásoló rendszer fedélzeti egységével. Ezzel a lépéssel arra engednek következtetni, hogy még jónéhány évig számolnak a Búvárokkal, mint megbízható dízel üzemű mozdonyokkal a tehervonatok élén.

Az ETCS rendszer beszerelését versenypályázaton a cseh CZ Loko nyerte el. A munkákat 278 millió koronáért (3 milliárd 800 millió forint) végzik el (mind a huszonkilenc mozdony felszerelése esetén). Egyelőre viszont csak tizenegy mozdony felszerelése biztos, a másik tizennyolc csak opcionálisan lehetséges. Ha utánaszámolunk, akkor hosszú idő után először csökkent 10 millió korona, azaz 135 millió forint alá az ETCS vonatbefolyásoló rendszer fedélzeti egységének beszerelése egy mozdonyba. Információink szerint a közlekedési operatív programból is kap támogatást a megrendelő.

Íme az új színterv (fotó: PKP Cargo International)

A jól ismert narancssárga–fekete színű Búvárok lassan, de biztosan kikopnak a pályákról, kék-rikítózöld fényezést kapnak a főjavítások alkalmával.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek