Megújulnak a Magas-Tátrában közlekedő villamosok

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.03.16. 15:00
FB_IMG_1615810818218

A tizenöt villamos motorvonatot a ruttkai járműjavítóban újítja fel a ZSSK.

Megújulnak a Tátrai Villamos Vasúton közlekedő, a kétezres évek elején beszerzett 425-ös sorozatú Stadler villamos motorvonatok. A vonatok korszerűsítését a hírek szerint a ruttkai járműjavító végzi majd, az előzetes becslések 31,5 millió eurós beruházásról szólnak. A látványterveket maga a szlovák közlekedési tárca hozta nyilvánosságra. A felújítás részletei és ütemezése még nem ismert, egyelőre csak a lehetséges külalakot láthatjuk képeken.

A Stadler GTW típusú járműveket 2000 és 2006 között állították fokozatosan forgalomba. A 425-ös sorozatú vonatokkal a ČKD Tatra által gyártott „Hármasikreket” váltották ki, amelyek 1968 óta közlekedtek a Tátrai Villamos Vasút vonalain Csorbató, Ótátrafüred és Poprád, valamint Ótátrafüred és Tátralomnic között. A Magas-Tátrában jelenleg a Fogaskerekű vasút felújítása zajlik, a munkák végeztével ide is új szerelvények érkeznek, és egy átkötésnek köszönhetően a fogaskerekű vasútról Csorbató állomáson átjárhatók lesznek a Tátrai Villamos Vasútra.  

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek