Miskolc lesz a régiós Volán-központ

iho/közút   ·   2012.11.05. 09:26

Az észak-magyarországi Volán-holdingba tartozik majd a Borsod Volán Zrt., a debreceni Hajdú Volán Zrt. és a nyíregyházi Szabolcs Volán Zrt. – értesült a Borsod online. A holding központja Miskolcon lesz és vezetésével – a portál információja szerint – Sárközi Györgyöt, a Borsod Volán Zrt. vezérigazgatóját bízzák meg. Ez az értesülés egybeesik az iho.hu által korábban közölt országos felosztással.

Egyébként a napokban tartják meg az új társaságok közgyűléseit, ahol hivatalosan is megnevezik (megválasztják) az új régiós vezetőket.

A régiós vezetőnek meg nem választott jelenlegi vezérigazgatók más vezetői megbízást kapnak. A személyi döntéseket az MNV Zrt. költséghatékony módon, a szakmai szempontok figyelembevételével, az érintettekkel közös megegyezésre törekedve készítette elő. A korábbi vezérigazgatók döntő többsége az adott társaságnál, a létrejövő holding vezetői struktúrájában segíti az átalakítást, mivel mind az MNV Zrt., mind a szakmai felügyeletet gyakorló minisztérium fontosnak tartja, hogy a szakmai tapasztalatuk az új felépítésben is hasznosuljon.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.