Miskolc lesz a régiós Volán-központ

iho/közút   ·   2012.11.05. 09:26

Az észak-magyarországi Volán-holdingba tartozik majd a Borsod Volán Zrt., a debreceni Hajdú Volán Zrt. és a nyíregyházi Szabolcs Volán Zrt. – értesült a Borsod online. A holding központja Miskolcon lesz és vezetésével – a portál információja szerint – Sárközi Györgyöt, a Borsod Volán Zrt. vezérigazgatóját bízzák meg. Ez az értesülés egybeesik az iho.hu által korábban közölt országos felosztással.

Egyébként a napokban tartják meg az új társaságok közgyűléseit, ahol hivatalosan is megnevezik (megválasztják) az új régiós vezetőket.

A régiós vezetőnek meg nem választott jelenlegi vezérigazgatók más vezetői megbízást kapnak. A személyi döntéseket az MNV Zrt. költséghatékony módon, a szakmai szempontok figyelembevételével, az érintettekkel közös megegyezésre törekedve készítette elő. A korábbi vezérigazgatók döntő többsége az adott társaságnál, a létrejövő holding vezetői struktúrájában segíti az átalakítást, mivel mind az MNV Zrt., mind a szakmai felügyeletet gyakorló minisztérium fontosnak tartja, hogy a szakmai tapasztalatuk az új felépítésben is hasznosuljon.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.