Nem járnak a villamosok Józsefváros szívében

iho/közút   ·   2019.04.13. 09:00
villamospotlas_jozsefvaros

A tavaly ősszel megkezdett és télen befejezett, Fiumei úton zajló villamospálya felújítást követően az első idei munkák két hete kezdődtek meg, a 28-as járat Orczy tér és Magdolna utca–Teleki tér közötti szakaszok pályaíveinek felújításával. A pótlóbuszozást április 13-ával már a többi villamosvonalon is bevezetik, tudtuk meg a BKK közzétett tájékoztatójában.

 

Közlekedési rend április 13-án és 14-én

A közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje április 13-án, szombaton és 14-én, vasárnap az alábbiak szerint változik:

  • A 24-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Nagyvárad tér M között közlekedik. A Keleti pályaudvar felé a 24-es számjelzésű pótlóbusszal utazhatnak tovább, amelyre a Nagyvárad téren a 194M autóbusz végállomásán, a Keleti pályaudvarnál pedig a Kerepesi úton, a 20E autóbusz MÁV irodaház előtti megállóhelyén lehet felszállni.
  • A 28-as villamos az Izraelita temető, a 28A villamos pedig az Új köztemető (Kozma utca) végállomástól rövidített útvonalon, a Kőbányai út 21. megállóhelyig közlekedik.
  • A 37A villamos rövidített útvonalon, a Magdolna utca (Fiumei út) és a Sörgyár között közlekedik.
  • A 28-as, a 28A és a 37A villamos helyett a Blaha Lujza tér M és a Könyves Kálmán körút / Kőbányai út között 28-as jelzéssel pótlóbusz jár. A pótlóbuszra a Kőbányai út / Könyves Kálmán körút csomópontban a 9-es busz megállójában, a Kőbányai út 21. megállóhelyen a gyalogos-átkelőhely előtt, a Blaha Lujza téren pedig a 217E busz végállomásán lehet felszállni. A pótlóbusz a Magdolna utca megállóhelyet csak a belváros felé érinti.
  • Kőbányáról a belváros felé a 9-es autóbusszal – amely megáll a Kőbányai út 21. megállóhelyen is –  valamint az Örs vezér terén történő átszállással az M2-es metróval is utazhatnak.

Újra pótlóbuszra kell szállni Józsefvárosban a 24-es, 28-as, 37-es, 62-es villamosvonalon utazóknak (forrás: BKK)

 

Közlekedési rend április 15-étől május 5-éig

A közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje április 15-étől, hétfőtől várhatóan május 5-éig, vasárnapig az alábbiak szerint változik:

  • A 28-as és a 28A villamos módosított útvonalon, temetői végállomása és – a Magdolna utca megálló után a 24-es villamos vonalára terelve – a Keleti pályaudvar M között közlekedik.
  • Rövidített útvonalon közlekedik a 37-es villamos az Új köztemetőtől, a 37A pedig a Sörgyártól a Magdolna utca (Fiumei út) megállóig.
  • A 28-as, a 28A, a 37-es, a 37A és a 62-es villamos helyett a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) és az Orczy tér között pótlóbusz jár. A pótlóbuszra az Orczy térnél a Baross utcában a Dobozi utca kereszteződése előtt, a Blaha Lujza téren pedig a 217E busz végállomásán lehet felszállni. A pótlóbusz a Magdolna utca megállóhelyet csak a belváros felé érinti.
  • A 62-es villamos nem közlekedik. Rákospalota, MÁV-telep és Kőbánya alsó vasútállomás között a megszokottnál sűrűbben induló 62A villamossal lehet utazni.
  • A 9-es autóbusz munkanapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban a megszokottnál sűrűbben indul. A Kőbányáról a belváros felé tartva a lezárt, pótolt villamosszakasz elkerülhető, ha az Örs vezér tere felé indulnak a 3-as vagy a 62A villamossal, majd ott az M2-es metróra szállnak át.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek