Csak szombat délutántól közlekednek az 1956-os nosztalgia UV-k

iho/vasút   ·   2016.10.22. 11:56
1956-os0b

A BKK Facebook-oldalán közölte a jó hírt:

„Figyelem! A műszaki hibát elhárították, ma délutántól elindul az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából közlekedő GANZ UV korhű villamos. Az 1956-os jelzésű járat 16:30-tól a Szent Gellért tér–Bem József tér útvonalon követi a nemzeti ünnepre szervezett fáklyás felvonulást. A járatokon normál díjszabással lehet utazni.”

 

Korábban írtuk:

A vs.hu-nál dolgozó egykori kollégánk, Tevan Imre értesült róla, „nem tud a tervezett időpontban elindulni az 1956-os forradalom emlékére tervezett villamosjárat. Szombat reggel 10-kor kellett volna felvennie az utasokat az UV-szerelvénynek, hogy Budán, majd vasárnaptól, október 23-ától egészen november 4-éig a 6-os vonalán emlékeztessenek a hatvanadik évfordulóra.”

Tavaly ilyen volt az 1956-os nosztalgia UV (fotók: MTI/Illyés Tibor)

Az 1956-osnak számozott szerelvény azonban információk szerint egyszerűen nem lett kész időben. A Honvédelmi Minisztérium, a villamos megrendelője ünnepi külsőt képzelt el, az UV-knak ezüstben kell pompázniuk – 1956-ban is sárgák voltak.

A legszebb rész most jön: „Úgy tudjuk, kommunikációs hiba miatt nem lett kész a dekoráció szombat reggelre.”

A vs.hu hozzáteszi, talán szombat este már látható az ünnepi járat, de az is lehet, hogy csak vasárnapra készül el...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Földrengés helyett útkeresés a vasúti árufuvarozásban

T. Hámori Ferenc   ·   2024.02.19. 15:00

Két éve még „földrengést” vártak a vasúti áruszállításban érdekelt társaságok a vontatási energia árának drasztikus emelkedése miatt. Bár az áramár csökkent, a kargócégeket továbbra is foglalkoztatja a fuvardíj-kalkuláció tervezhetőségének kérdése, de még ennél is jobban az, hogy a honi vasút infrastruktúrájának állapota erősen kifogásolható, a lassújelek, a tengelyterhelés-korlátozások pedig nem előnyükre befolyásolják a társaságok működési eredményeit. 

Vasút Nagyvasút

Smart Train Lease GmbH: lízingeljünk regionális vonatokat!

iho/vasút   ·   2024.02.19. 11:00

Akkumulátoros, hidrogén és villamos motorvonatok bérlését ajánlja a Siemens új leányvállalata. A Smart Train Lease GmbH kezdetben Németországban kínálja ezt a bérleti modellt. Középtávon egész Európára tervezi a szolgáltatás kiterjesztését. Elsőnek Mireo Smartokat.