Németországban pofozzák helyre a RegioJet sérült Talentjét

iho/vasút   ·   2017.08.30. 08:45
400px_regiojet

A balesetes szerelvény hónapok óta Révkomáromban (Komarno) várta, hogy is alakul sorsa. A Bumm.sk most arról számolt be, hogy a Bombardier-vonatot múlt hétvégén három, Ausztriából hívott közúti daruval emelték rá speciális vendégforgóvázakra, melyek segítségével, ha csak ötvennel is (kitérőbe járáskor tízzel), de legalább mozgatni lehet a jócskán megrongálódott járművet. Az áthelyezést követően Érsekújváron (Nové Zámky) és Pozsonyon keresztül Németországba indult a menet. A hosszadalmas műveletről partneroldalunk, a railtrains.sk hatalmas galériát tett közzé, melyet ide kattintva tekinthetnek meg.

Révkomáromból Németországba vitték javításra a RegioJet összetört Talentjét. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: railtrains.sk)

A csehországi központú RegioJet számára az elmúlt egy év a gördülőállományt tekintve már-már katasztrófa volt Szlovákiában: három különböző balesetben három motorvonat is összetört kisebb-nagyobb mértékben. Tavaly szeptemberben egy Desiro elé hajtott egy kamion Nagymegyernél (Veľký Meder), a balesetben tizenhárman sérültek meg, közülük négyen súlyosan, a mozdonyvezető később belehalt sérüléseibe. A Desiro azóta is Nagysurányban (Šurany) várja letakarva a sorsát. Novemberben a szóban forgó dízel Talent elejét zúzta le szintén egy kamion Nemesócsánál egy útátjáróban. Ekkor tizenegy utas szenvedett könnyebb sérüléseket, a teherautó sofőrje viszont súlyosan megsérült. Idén áprilisban aztán újabb szerencsétlenség érte a magán-vasúttársaságot: ugyanannál a nemesócsai átjárónál egy másik Talent elé ment ki egy autó. A balesetben szerencsére csak az autó vezetője sérült meg, és a motorvonat is csak kisebb mértékben rongálódott. A forgalomból jó időre kiesett szerelvények miatt a RegioJetnek hónapokra bérbe kellett vennie egy dízelmozdonyt és több személykocsit, hogy el tudják látni a személyszállítási szolgáltatást.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek