Nincs sok pénz hidat felújítani

iho/közút   ·   2012.08.02. 09:37

Az Árpád hidat a közeljövőben várhatóan nem kell felújítani – mondta a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. Vitézy Dávid kiemelte, a 4-es metró állomásainak felszíni rendezése 2013-ban gyorsulhat fel – adta hírül az Inforádió.

Nem az Árpád híd van a legrosszabb állapotban a fővárosban, a közeljövőben várhatóan nem kell felújítani, rendszeres vizsgálatokat azonban végeznek rajta. Nincs az Árpád híd rosszabb állapotban, mint a Lánchíd vagy az Erzsébet híd – mondta a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. Vitézy Dávid kiemelte, hogy az 1-es villamos vonalán a munkálatok jövőre kezdődhetnek. Ez egy 40 milliárd forintos projekt, amelynek keretében átvezetik a villamost a Rákóczi hídon keresztül Újbudára.

Elmondta, hogy leginkább a Lánchíd és a Petőfi híd felújítására lenne szükség. Várhatóan jövőre döntenek az előbbi felújításáról, mert annak a szerkezete korrodáltabb. A munkálatok 2014-ben kezdődhetnek meg. Nincs sok pénzünk hidat felújítani – ismerte el Vitézy Dávid.

A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója arról is beszélt, hogy a közbeszerzési pályázat lezárult, így egy éven belül elkészülhet a 2008 tavasza óta lezárt Baross tér felszíni rendezése.

Kiemelte, hogy a 4-es metró állomásainak felszíni rendezése 2013-ban gyorsulhat fel, a többi között a Móricz Zsigmond körtéren, a Kálvin téren szintén jövőre fejezhetik be a munkálatokat.

Átszervezik az ellenőrök munkáját is, a jövőben nem egységesen a Bosnyák térről indulnak, így a reggeli csúcsidőben a város bármely pontján felbukkanhatnak – tette hozzá Vitézy Dávid.

Kapcsolódó hírek