Nőtt a romániai repülőterek utasforgalma az első negyedévben

MTI/iho   ·   2018.05.16. 13:16

Az első negyedévben 8,2 százalékkal nőtt a romániai repülőterek utasforgalma a tavalyi azonos időszakhoz mérten - közölte szerdán a romániai repülőterek egyesülete. A Ziarul Financiar című gazdasági újság elektronikus kiadása által ismertetett adatok szerint Románia legnagyobb repülőtere, a bukaresti Henri Coanda (Otopeni) 2 millió 754 ezer utast szolgált ki a tavalyi 2 millió 598 ezerhez mérten, ami hat százalékos növekedést jelent. Tavaly egész évben 12,8 millió utasa volt a nemzetközi légikikötőnek, ami tizenhat százalékos növekedésnek felelt meg 2016-hoz képest.

A romániai légi közlekedés nyolcvannégy százalékát lebonyolító első három repülőtér közül valamennyi a tavalyihoz mérten szerényebb utasszám-bővülést ért el az első negyedévben. A bukaresti mellett a kolozsvári 558 ezer utast szolgált ki, nyolc százalékkal többet, mint tavaly január-márciusban, a temesvári 364 ezret, ami 2,6 százalékos növekedést jelent. A nagyváradi repülőtér a kilencedik helyet foglalja el csaknem 62 ezer 300 utassal, ami harmincnégy százalékos növekedést jelent.

Romániában tizenhárom repülőtér indított és fogadott utasokat az első negyedévben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek